Notas de Premsa

Salut Pública de Gandia convida a població de Tavernes, Simat i Benifairó a participar en el program

19/07/2024 - Salut Pública de Gandia convida a població de Tavernes, Simat i Benifairó a participar en el programa de prevenció de càncer colorectal

Es remet un kit de presa de mostra al domicili a les persones d'entre 50 i 69 anys per a tractar precoçment possibles lesions

El Departament de Salut de Gandia renova el seu Consell de Salut

18/07/2024 - El Departament de Salut de Gandia renova el seu Consell de Salut

Emi Climent és la presidenta; Pedro Rollán, el vicepresident, i Iván García, el secretari. El principal objectiu és promoure la participació ciutadana i proposar accions per a millorar el sistema sanitari. 

L'Hospital de Gandia i la UPV investiguen un sistema ràpid de detecció del citomegalovirus

14/07/2024 - L'Hospital de Gandia i la UPV investiguen un sistema ràpid de detecció del citomegalovirus

És una prova en saliva per al diagnòstic primerenc de la infecció, que pot causar sordesa neurosensorial en nounats. En l'estudi participa com a investigador principal el Dr. Jose Miguel Sequí Canet, cap de Pediatria del Francesc de Borja. 
 

Ruth Usó destaca el paper dels professionals de salut pública per a potenciar accions de promoció de

05/06/2024 - Ruth Usó destaca el paper dels professionals de salut pública per a potenciar accions de promoció de la salut a nivell comunitari

Ruth Usó ha visitat les noves instal•lacions del Centre de Salut Pública de Gandia, situat en l’Espai Roís de Corella. S'han ampliat els espais destinats a promoció de la salut, seguretat alimentària i vigilància per a la salut. 

Sanitat posa en marxa l'àrea de rehabilitació en en l’Espai Sanitari Roís de Corella

29/05/2024 - Sanitat posa en marxa l'àrea de rehabilitació en en l’Espai Sanitari Roís de Corella

Es completa així la segona fase de l'obertura progressiva del nou complex sanitari de Gandia, corresponent a l'edifici central. Els servicis es traslladen des de l'Hospital Francesc de Borja i van dirigits especialment a pacients amb patologia de l'aparell locomotor. 
 

L'hospital de Gandia realitza per primera vegada una reconstrucció de mama amb pròtesi prepectoral d

21/05/2024 - L'hospital de Gandia realitza per primera vegada una reconstrucció de mama amb pròtesi prepectoral definitiva

Esta intervenció permet la restauració de la mama en un sol acte quirúrgic evitant així la necessitat de més intervencions. Es realitza a pacients oncològiques segons la grandària del tumor i la localització, i només han de romandre un dia ingressades. 
 

Sanitat obri l'hospital de dia i les consultes ambulatòries de Salut Mental en el Roís de Corella

20/05/2024 - Sanitat obri l'hospital de dia i les consultes ambulatòries de Salut Mental en el Roís de Corella

Continua la segona fase de l'obertura progressiva del nou complex sanitari de Gandia, corresponent a l'edifici central. Els servicis, tant d'infantil com d'adults, es traslladen des de l'Hospital Universitari Francesc de Borja.
 

El departament de salut de Gandia dona la benvinguda a 29 nous residents

17/05/2024 - El departament de salut de Gandia dona la benvinguda a 29 nous residents

Per primera vegada s'inclou l'especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària amb 4 places i la de MIR d'Aparell Digestiu

El simposi de fibril•lació auricular organitzat per Urgències reunix més de 200 professionals a Gand

10/05/2024 - El simposi de fibril•lació auricular organitzat per Urgències reunix més de 200 professionals a Gandia

En la jornada s'han exposat les novetats sobre el maneig de la patologia i els nous dispositius per al seu tractament. En les ponències han participat experts d'altres hospitals d'Espanya i d'altres especialitats com cardiologia o hematologia. 

Sanitat obri la Unitat de Conductes Addictives a l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia

29/04/2024 - Sanitat obri la Unitat de Conductes Addictives a l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia

Les sis consultes de medicina, psicologia i infermeria es traslladen del centre de Corea a la planta baixa de l'edifici del nou centre de salut. La pròxima fase comprendrà el trasllat de l'àrea ambulatòria de Salut Mental des de l'Hospital Universitari Francesc de Borja.

La V Jornada de Salut Comunitària de Gandia reunix experts de tota Espanya per a afavorir espais més

26/04/2024 - La V Jornada de Salut Comunitària de Gandia reunix experts de tota Espanya per a afavorir espais més saludables

El secretari autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, destaca la promoció de les accions comunitàries. En les xarrades han participat referents en salut comunitària de la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya i País Basc.

El primer resident de Medicina Familiar de la Comunitat tria el departament de salut de Gandia

18/04/2024 - El primer resident de Medicina Familiar de la Comunitat tria el departament de salut de Gandia

Raúl Pascual Tamames destaca el compromís amb la salut comunitària, l'equipament d'atenció primària i les instal·lacions. El departament comptarà amb 29 residents més a partir de maig de diverses especialitats mèdiques, d'infermeria i de farmàcia. 

Més de 600 persones de 18 municipis participen en Vilallonga en la segona Fira de la Salut de la Saf

15/04/2024 - Més de 600 persones de 18 municipis participen en Vilallonga en la segona Fira de la Salut de la Safor

El camp de futbol municipal va albergar la trobada dels grups ‘Camina’ amb activitats físiques i reconeixements als participants. En la primera jornada va haver-hi xarrades sobre participació comunitària i tallers d'alimentació i exercicis saludables.

El departament de salut de Gandia organitza en Vilallonga la II Fira de la Salut de la Safor

03/04/2024 - El departament de salut de Gandia organitza en Vilallonga la II Fira de la Salut de la Safor

Serà a l’espai multiusos el divendres 12 d'abril per la vesprada, i en el camp de futbol municipal el dissabte 13 pel matí. L’event reunirà els equips del programa ‘Camina’ de 18 municipis per a fomentar l'exercici físic.

El centre de salut de Bellreguard incorpora la cirurgia menor a la seua cartera de serveis

28/03/2024 - El centre de salut de Bellreguard incorpora la cirurgia menor a la seua cartera de serveis

La cirurgia se realitza sobretot en casos de quistos sebacis i ungles encarnades, i també per a berrugues i lipomes. El departament de Gandia compta amb aquesta prestació a les zones d’Oliva, Grau de Gandia, Tavernes de la Valldigna, Castelló de Rugat i Ador-Vilallonga.

Anàlisis Clíniques del departament de salut de Gandia aconseguix la certificació de qualitat ISO 900

13/03/2024 - Anàlisis Clíniques del departament de salut de Gandia aconseguix la certificació de qualitat ISO 9001-2015

La norma internacional reconeix la qualitat de totes les àrees de coneixement en els processos de preanalítica, analítica i postanalítica. El servei ha rebut en l'últim any 276.000 peticions analítiques i han informat més de 4.950.000 proves diagnòstiques.

El departament de salut de Gandia oferta per primera vegada una plaça MIR d'Aparell Digestiu i 4 pla

04/03/2024 - El departament de salut de Gandia oferta per primera vegada una plaça MIR d'Aparell Digestiu i 4 places EIR d'Infermeria Familiar i Comunitària

La jornada de portes obertes per a futurs mèdics, infermeres i farmacèutics interns residents serà el 22 de març. Per a 2025 s'inclouran tres noves places del servei de Salut Mental: psiquiatra, infermera especialista i psicòleg. 

Infermeria d'UCI i d'Urgències de Gandia, reconegudes en els XXVII Premis AISSA

01/03/2024 - Infermeria d'UCI i d'Urgències de Gandia, reconegudes en els XXVII Premis AISSA

La Associació per a la Investigació Sanitària a la Safor premia també als servicis de Digestiu, Ginecologia, Traumatologia i Pediatria. La directora general d'Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat inaugura l'acte, celebrat a la Casa de Cultura de Gandia.

El Departament de Salut de Gandia organitza la seua primera jornada d’investigació infermera

29/02/2024 - El Departament de Salut de Gandia organitza la seua primera jornada d’investigació infermera

Ha reunit a més de 80 professionals amb l'objectiu de posar en valor els seus estudis i explicar les principals ferramentes per a iniciar-se. L’acte ha comptat amb una taula d'experiències en la qual professionals de diversos àmbits han explicat els seus estudis científics.

Sanitat inicia el trasllat del Centre de Salut Pública de Gandia al nou espai sanitari Roís de Corel

28/02/2024 - Sanitat inicia el trasllat del Centre de Salut Pública de Gandia al nou espai sanitari Roís de Corella

S'està procedint al muntatge de l'equipament de l'àrea de Seguretat Alimentària per a iniciar l'activitat en el nou espai sanitari el dijous, 29 de febrer. L'ocupació d'esta nova infraestructura sanitària es realitzarà en tres fases.