QUALITAT MEDIAMBIENTAL

EN RUTA CAP A LA SOTENIBILITAT

 

El sector de la salut podria ser el cinqué país més emissor de gasos d'efecte d'hivernacle del món, l'ús de combustibles fòssils, anestèsia, inhaladors etc. disparen la petjada ecològica sanitària.

Per a anar en camí d'una sanitat sostenible es necessita una transformació del sector de l'atenció mèdica perquè s'alinee amb l'objectiu de l'Acord de París de limitar el calfament global a 1,5 graus centígrads per damunt de la temperatura anterior a la revolució industrial.

Les instal·lacions del sector de la salut són el cor operatiu de la prestació de serveis, protegeixen la salut, tracten als pacients i salven vides. No obstant això, les instal·lacions del sector de la salut també són una font d'emissions de carboni, que contribueixen al canvi climàtic.

Atés que queden menys de deu anys per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en la Cimera sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), els líders mundials van sol·licitar un decenni d'acció i resultats en favor del desenvolupament sostenible, i van prometre mobilitzar el finançament, millorar l'aplicació a nivell nacional i reforçar les institucions per aconseguir els Objectius en la data prevista, l'any 2030.

 

El Secretari General de les Nacions Unides va fer una crida perquè tots els sectors de la societat es mobilitzen en favor d'una dècada d'acció en tres nivells:

  • Acció a nivell mundial, per a garantir més recursos i solucions més intel·ligents respecte als ODS.
  • Acció a nivell local, incloent-hi les transicions necessàries en les polítiques, els pressupostos, les institucions i els marcs reguladors dels governs.
  • Acció per parts de les persones, inclosos la joventut, la societat civil, els mitjans de comunicació, el sector privat, els sindicats, els cercles acadèmics i altres parts interessades, per a generar un moviment imparable que impulse les transformacions necessàries.

Per tot això, el Departament de Salut de Gandia se suma a aquest compromís i ha posat en marxa la Comissió de Qualitat Mediambiental i Sostenibilitat, l'objectiu principal de la qual és coordinar de manera transversal una estratègia sostenible a llarg termini.

 

METES DELS ODS

https://www.mdsocialesa2030.gob.es/agenda2030/documentos/metas-ods.pdf

 

Objetivo Desarrollo Sostenible