Portada - foto apaisada


 

Actualitat

Infermeria d'UCI i d'Urgències de Gandia, reconegudes en els XXVII Premis AISSA

01/03/2024

Infermeria d'UCI i d'Urgències de Gandia, reconegudes en els XXVII Premis AISSA

La Associació per a la Investigació Sanitària a la Safor premia també als servicis de Digestiu, Ginecologia, Traumatologia i Pediatria. La directora general d'Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat inaugura l'acte, celebrat a la Casa de Cultura de Gandia.

L’Associació per a la Investigació Sanitària a la Safor (AISSA) ha celebrat la XXVII edició dels premis que cada any s'atorguen als professionals sanitaris del Departament de Salut de Gandia pels seus treballs científics i d'investigació en salut a la Casa de Cultura de Gandia. Per primera vegada en la història dels premis s'ha reconegut a dos treballs realitzats per professionals d'infermeria.

En concret, infermeria d'UCI ha obtingut el premi al millor article científic amb l'estudi ‘Nivell i percepció del coneixement en la transmissió pràctica d'una tècnica en UCI’, realitzat per Silvia Gómez, Carmen Cortés, Diego Jiménez i Eva Mª García, infermers d'UCI, i Manuel Solera, cap de servici d'UCI, entre altres.

L'accèssit al millor article científic ha sigut per al servici de Pediatria, per ‘recribratge auditiu neonatal en un hospital de segon nivell: problemes i solucions’, els autors de les quals són Marta Gómez Delgado, José Miguel Sequí Sabater, Ana Marco Sabater i José Miguel Sequí Canet, entre altres.

Per part seua, Ángela Soler Sanchis, infermera d'Urgències de l'Hospital de Gandia, ha obtingut l'accèssit al millor article multicèntric per ‘Grup de risc clínic com a predictor de mortalitat en adults majors delirants en el servei d'Urgències’, juntament amb professionals de la Universitat de València.

El millor article multicèntric ha sigut per a ‘Infliximab subcutani, un autèntic fàrmac biològic 2.0. Dades de pràctica clínica real', de Lidia Martí Romero i Gloria Alemany Pérez, del servici de Digestiu, juntament amb professionals dels serveis de Digestiu dels hospitals General de València, Doctor Peset, Lluís Alcanyís de Xàtiva, Clínic de València i Sagunt, així com el servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital General de València.

Quant a la millor comunicació científica, els premiats han sigut Josep Vicent Carmona Moral, Ainhoa Meseguer Berroy, Gemma Ramírez Benlloch, Carla Folgado de la Herrán i Clara Cabrerizo Soler, del servei de Ginecologia i Obstetrícia, per ‘Histeroscopias en consulta: la nostra experiència amb gel anestèsic Lidbree®’.

L'accèssit de comunicació científica ha sigut per al ‘Estudi comparatiu en cadàver de dos tipus d'abordatge anterior parapatelar lateral de genoll: quadriceps snip versus un nou abordatge trans vast intermedi’, del servei de Traumatologia, realitzat per Damián Mifsut Miedes, Juan Ramón Rodríguez Colell, Eva Mª González Soler, Alfonso Amador Valverde Navarro i Juan Moreno Rivelles.

Finalment, el millor cas clínic ha sigut ‘Ús de teduglitide en intestí curt secundari a malaltia de Crohn en un pacient amb teràpia dual ustekinumab i velomizumab. Report d'un cas', del servei de Digestiu. Les autores del mateix són Lidia Martí Romero, Laura Peño Muñoz i Vanesa Martínez Escapa, juntament amb Joaquín Hinojosa del Val, de la Universitat Catòlica de València.

La directora general d'Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, Mariola Penadés, juntament amb la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, i el president d’AISSA, Manuel Solera, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la jornada.

Mariola Penadés ha destacat la importància del treball dels investigadors en el camp de la salut especialment ahir coincidint amb el Dia de la Malalties Poc Freqüents: “En salut l'esperança té un nom i es diu investigació”.

 La conferència inaugural ha sigut a càrrec del Dr. Josep Vicent Carmona Moral, cap de servici de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia, sobre la menopausa en el segle XXI.

El doctor Carmona ha realitzat un recorregut per l'evolució del tractament de la menopausa per a concloure subratllant els beneficis de la teràpia hormonal per al tractament integral de tots els símptomes que poden afectar una dona en esta etapa.

Soci d'honor

Enguany l’ associació ha nomenat soci d'honor al Dr. Joaquín Miñana Lorente, metge ntensivista de l'Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia i cofundador d’AISSA en 1993.

El doctor Miñana va ser director mèdic de l'Hospital de Gandia des de 1990 a 1995; gerent del Departament des de 2015 fins a la seua jubilació en 2022, a més de subdirector mèdic entre 1988 i 1990.

L'acte ha comptat també amb la participació de l'equip directiu del Departament de Salut de Gandia i amb Fran Oltra, gestor de projectes de FISABIO, els quals han fet lliurament dels diferents reconeixements, juntament amb la directora general d’Investigació i Innovació i la regidora de l'Ajuntament de Gandia.

Per part seua, el president d’AISSA, Manuel Solera, ha agraït l'esforç de tots els participants que han presentat els seus treballs de recerca i ha destacat la labor de l'associació per a fomentar la innovació.

Els premis de l’Associació per a la Investigació Sanitària de la Safor s'han celebrat des de 1997 amb l'objectiu de reconéixer els millors treballs publicats en revistes del camp de la salut, comunicacions presentades a congressos i projectes d'investigació realitzats pels professionals sanitaris de la comarca.

AISSA patrocina, col·labora i secunda econòmicament l'elaboració i publicació d'assajos científics, publicacions, comunicacions a congressos, beques, i activitats de formació continuada als professionals sanitaris, entre altres activitats. En 2020 va ser declarada associació d'utilitat pública.

Compartir

Galeria d'imatges