Portada - foto apaisada


 

Actualitat

El Programa de Prevenció de Càncer Colorectal convida a participar a més de 7.000 persones de la zona de Corea de Gandia

01/02/2024

El Programa de Prevenció de Càncer Colorectal convida a participar a més de 7.000 persones de la zon

Es remet un kit de presa de mostra en el domicili a les persones d'entre 50 i 69 anys per a tractar precoçment possibles lesions.

El Centre de Salut Pública de Gandia continua el programa de Prevenció de Càncer Colorectal i convida a participar a partir d'esta setmana a 7.268 persones d'entre 50 i 69 anys de la zona bàsica de salut de Corea de Gandia, de les quals 1.319 són convocades per primera vegada. 

Des del Centre de Salut Pública recorden la importància de participar en este programa de cribratge amb la finalitat de detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

A més, mitjançant este programa també es duu a terme la detecció i tractament de pòlips de còlon. Estos tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps podrien convertir-se en malignes i arribar a ser lesions canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

Es remet un kit per a la presa de mostra al domicili dels usuaris que han acceptat participar. A les persones amb una prova de sang oculta en femta positiva se'ls oferix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia, per a completar l'estudi.

Este programa en el departament es coordina des del Centre de Salut Pública de Gandia, i en ell participen gran nombre de professionals de l'àmbit sanitari, tant dels equips d'Atenció Primària com dels servicis de Laboratori, Admissió, Medicina Digestiva, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Radiodiagnòstic de l'Hospital Universitari Francesc de Borja.
 

Compartir

Galeria d'imatges